Molts professors de la nostra universitat aprofiten la relativa tranquil·litat d’aquests dies pre-vacacionals per començar a  preparar el proper curs. Una de les tasques que els ocupa és la creació de l’espai corresponent per a la seva assignatura al Campus Virtual que, com ja sabeu, està implementat amb el programari de codi lliure Moodle.

Al llarg del curs que ara acaba s’ha generalitzat el canvi a aquesta nova plataforma que, com tots els canvis, ha generat alguna reticència i també algun mal de cap. Tanmateix, en la nostra opinió, la transició conclou de manera satisfactòria i la gran majoria dels professors ja fan servir les seves eines i prestacions bàsiques amb normalitat. Si cal, amb recolzament presencial dels diferents Punts de Suport a la Docència o virtual del Servei de Consultes Docència 24×7.

Tal vegada, doncs, el curs vinent seria el moment de començar a explorar i implementar altres possibilitats de les moltes que ofereix Moodle i d’optimitzar les que ja es fan servir. Per això pensem que us pot ser d’utilitat aquesta Guia Moodle per Professors que ha traduït i adaptat el personal de la Unitat de Suport a la Docència a partir de l’original creat per l’experta en disseny i gestió de sistemes d’aprenentatge en línia Joyce Seitzinger i que va publicar al seu bloc Cat’s Pyjamas el passat mes de maig. La guia relaciona en una taula eines i objectius docents tot ressaltant el seu grau d’idoneïtat amb un codi de colors.

La podeu descarregar directament des d’aquí o bé de la Intranet del professorat del Campus Virtual on també trobareu molta altra informació sobre Moodle i exemples sobre les seves eines i possibilitats.

Font: Bloc de la Biblioteca del Campus de Bellvitge