Aprofitem la fi dels actes de celebració de l’Orgull/Alliberament LGBT per parlar-vos de Sin Vergüenza. Amb motiu de les Eleccions d’Estudiants 2010 vam encetar una sèrie de posts dedicada a les associacions universitàries i teníem pensat dedicar-li un espai però no va presentar cap llista. SinVer Dret havia gaudit, fa temps, d’un dels locals de l’edifici principal reservats a les diferentes associacions d’estudiants de la Facultat. 

Segons llegim en el seu web, Sinver.org, Sin Vergüenza és “una associació universitària de joves gais, lesbianes, persones bisexuals i trans que […] cerca una completa inserció en la comunitat estudiantil i en la societat en general”. Es tracta de l’associació més gran d’Espanya d’aquestes característiques i, a Catalunya, té presència a la UB, la UdG, la UPF, la UAB i la UPC. Va néixer el curs 1995-1996, fruit de la inquietud d’un petit grup d’estudiants universitaris, membres del Grup Jove de la Coordinadora Gai-Lesbiana, amb el propòsit d’omplir el buit existent de representació homosexual en l’àmbit universitari i la intenció que la universitat comencés a prendre consciència de la necessitat d’assimilar el fet homosexual com a quotidià.

Continua el web explicant que “a Sin Vergüenza hi té cabuda tothom sempre i quan es respectin dues premises; la lluita per la integració de les persones d’orientacions i identitats diferents a les normatives; i el respecte cap a totes les persones”.

L’associació promou reunions setmanals cada divendres a l’Aula 108 de la Facultat de Filologia de la UB, a la Plaça Universitat, de 19 a 21 hores.