http://barcelona.kedin.es/images/105/105133/640_0.jpgL’any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant (consulteu el text i la bibliografia que trobareu al CRAI de la UB), la qual estableix els drets humans bàsics dels nens de tot el món. UNICEF i l’Obra Social “la Caixa”, amb motiu del vintè aniversari del tractat, que és el que ha estat ratificat per un nombre més alt de països i que és jurídicament vinculant, va organitzar, amb la col.laboració de l’Agencia Española de Cooperació Internacional para el Desarrollo (AECID), l’exposició Infància. Fotografies d’Isabel Muñoz. La fotògrafa barcelonina, Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts 2009, Premi PhotoEspaña 2009 i World Press Photo 2000 i 2005, exposa quaranta imatges de nens de vint països diferents d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa. Un article de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i textos de diferents periodistes sobre les situacions d’abusos sexuals, tortura o guerra viscudes pels protagonistes acompanyen cadascun dels retrats de la mostra.

L’exposició d’Isabel Muñoz que es podrà veure al Caixafòrum (Avda. Marquès de Comillas, núms. 6-8) ininterrompudament de 10 a 20 hores (dissabtes fins a les 22 hores), de dilluns a diumenge, fins al 29 d’agost. L’entrada és lliure.

I una recomanació que no té res a veure amb els temes habituals del bloc: si aneu al Caixafòrum a veure el treball d’Isabel Muñoz i us agrada la fotografia no podeu deixar de visitar, a la Sala 3 i fins al 3 d’octubre, l’exposició Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986), un dels grans noms de la fotografia del segle XX. Imprescindible.