Tots aquells interessats en el Dret internacional teniu una cita aquest cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Allà es projectarà demà dissabte, a les 19 hores, la pel·lícula War Don Don, de Rebecca Richman Cohen. L’entrada és gratuïta i la projecció anirà seguida d’una conferència de la directora. No us ho perdeu; aquests són els detalls que facilita el CCCB al seu web:

War Don Don fa el seguiment del controvertit judici d’Issa Sesay, comandant en cap del rebel Front Revolucionari Unificat (RUF), al Tribunal Especial per Sierra Leone, on es jutgen els crims comesos durant els deu anys de guerra civil (del 1992 al 2002). El documental compta amb un accés sense precedents a les diferents figures que intervenen en el tribunal, amb testimonis tant de la fiscalia, com de la defensa, les persones víctimes del conflicte i les acusades, incloent-hi Issa Sesay.

El documental és el resultat de més de tres anys de treball de la directora nord-americana Rebecca Richman Cohen, amb l’objectiu d’oferir una visió des de dins sobre les complexes qüestions morals, polítiques i legals que sorgeixen en l’intent de reconstruir les nacions esquinçades per la guerra i obrir així un debat profund sobre el futur de la justícia penal internacional.

Després de la projecció, el debat Justícia de transició: el judici del RUF al Tribunal Especial per Sierra Leone. Amb Rebecca Richman Cohen, directora del documental i experta en Dret penal internacional, i Solomon Moriba, portaveu del Tribunal Especial per Sierra Leone. Modera Óscar Mateos, professor de la Universitat Ramon Llull, ha estat investigador sobre conflictes africans de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB (2002-2006) i professor de la Universitat de Sierra Leone (2006-2008).”