El principal problema de les societats secretes és justament el que el seu nom indica: que és difícil provar i documentar la seva activitat. Durant aquesta setmana Sitges podria estar acollint una de les més influents societats mundials, ja que, segons llegim a La Vanguardia, es celebraria a l’hotel Dolce la reunió ¿secreta? anual del Club Bilderberg.

Un bon amic del Bloc de Dret, autor de la notícia El grup de poder del Club Bilderberg es reunirà a Sitges aquesta setmana, publicada al web Llibertat.cat, ens ha fet arribar el text, el qual reproduïm parcialment:

El Club Bilderberg, una conferència que reuneix un cop l’any un centenar de persones de les més influents del món, es reunirà a Sitges (Garraf) de dijous a diumenge. Entre les personalitats habituals a aquesta trobada d’intencions opaques s’hi troben caps de la política internacional, responsables d’estats i del món financer, entre els quals la monarca espanyola, Sofia de Grècia. Algunes fonts apunten que la reunió del club dels poderosos es celebrarà a l’hotel Dolce de Sitges. Aquest club, creat el 1954 a l’hotel de Bilderberg d’Oosterbeek (Països Baixos) ha estat assenyalat per alguns com el responsable de guerres i crims internacionals.

Segons Daniel Estulin, autor del llibre La veritable història del Club Bilderberg, aquest club internacional seria “un govern invisible, omnipotent, que estira els fils de l’ombra, que controla el govern dels Estats Units, la Unió Europea, l’OMS, les Nacions Unides, el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional”. Per a Estulin, quan aquests veritables amos del món celebren aquestes reunions inevitablement després tenen lloc la guerra, la fam, la pobresa, l’enderrocament dels governs, i abruptes i sorprenents canvis polítics, socials i monetaris.

Teoria de la conspiració o poder mundial a l’ombra? Si en voleu saber més, existeixen diverses obres que podeu consultar sobre el Club Bilderberg. Al catàleg del CRAI de la UB trobem quatre títols de Daniel Estulin i al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes, els d’altres autors.