http://fotos.lne.es/fotos/noticias/318x200/2009-10-15_IMG_2009-10-08_01.41.04__2929983.jpgJuan Ramón Capella (Barcelona, 1939) és catedràtic emèrit de Filosofia del dret, moral i política de la Universitat de Barcelona. Abans d’arribar a la UB va ser professor de l’UAB i de la Universitat d’Extremadura.

Els seus darrers treballs aborden la crisi de la democràcia i la barbarització. Entre les obres del professor Capella sobre filosofia del dret i filosofia política podríem destacar els tres clàssics que trobareu al taulell de préstec: Fruta prohibida : una aproximación histórico-teorética al estudio del derecho y del estado (TAULELL I/M/CAP), El aprendizaje del aprendizaje : una introducción al estudio del derecho (TAULELL I/M/CAP) i Elementos de análisis jurídico (TAULELL Ih25/384). La seva producció inclou títols com ara Entrada en la barbarie (Ih25/500) o Los ciudadanos siervos (Ih25/311), a més d’assajos, obres dins de l’àmbit de les ciències humanes i socials i estudis dedicats a Marx i Walter Benjamin i a Gramsci, Pasolini o Simone Weil, autors als quals ha traduït al castellà. Juan Ramón Capella és assessor de diferents editorials i ha format part dels consells de redacció de nombroses publicacions periòdiques especialitzades.

El professor Capella és patró de la Fundación Giulia Adinolfi-Manuel Sacristán i membre de l’Instituto de Filosofía, de la Societat Catalana de Filosofia, de la Sociedad Española de Filosofía del Derecho, de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, de la International Association of Lawyers Against Nuclear Weapons i de l’Asociación por el Derecho a Morir Dignamente.