El Grup de Teatre de l’Espiga de les Corts representarà, aquest cap de setmana i el vinent, l’obra El coronel ocell, del búlgar Hristo Boitxev. La història té com a transfons l’actuació de l’OTAN i de les Nacions Unides durant la guerra dels Balcans i, de ben segur, tindrà interès per als estudiants de Dret internacional. El Grup de Teatre ha escrit la següent sinopsi d’El coronel ocell:

“En un petit centre psiquiàtric situat en un antic monestir i perdut en un racó qualsevol de les muntanyes dels Balcans, sis bojos i un doctor sobreviuen aïllats del món, mig morts de fred i de fam i amb l’amenaça constant dels llops. El seu únic vincle amb la realitat és un petit televisor sense so.

Una nit, l’OTAN deixa caure, per error, ajuda humanitària i uniformes militars. Això fa que tot canviï…

Hristo Boitxev és l’autor d’El coronel ocell. Nascut a Bulgària el 1950, és autor d’una desena d’obres que s’han portat a escena en més de cent produccions al seu país i arreu d’Europa.

El coronel ocell va obtenir el Premi Internacional del British Council a la millor obra el 1996. El 1999 va ser guardonat amb el Premi Enrico Maria Salerno per la Drammaturgia Europea, i aquest mateix any va ser la revelació al Festival d’Avinyó.

De l’obra se n’han fet més de vint-i-cinc produccions a una quinzena de països europeus.

El coronel ocell es va representar a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya el desembre de 2000, dirigida per Rafel Durán.

Hristo Boitxev construeix amb El coronel ocell una faula en clau d’humor sobre la solitud, l’oblit, l’aïllament, les aspiracions i la desesperança. L’obra fa reflexionar sobre la “normalitat” i la bogeria: qui decideix i per què, qui és boig i qui no ho és i posa de manifest les terribles conseqüències de les guerres, i en concret, de la situació dels Balcans“.

L’obra es representarà els dissabtes 29 de maig i 5 de juny, a les 22 hores, i els diumenges 30 de maig i 6 de juny, a les 18 hores, al local de l’Espiga de les Corts (c. Joan Gamper, núm. 30). Les entrades es poden comprar al teatre el dia de la funció o reservar-les escrivint un correu electrònic en el qual consti el vostre nom i telèfon a l’adreça info@espigadelescorts.cat. El preu de l’entrada és de 6 euros.