A principis de maig la productora del director de cinema britànic Ken Loach va anunciar que pujaria de manera progressiva la filmografia de l’autor de Terra i llibertat a Youtube. Així, ara podeu trobar al canal Ken Loach Films bona part de les seves pel·lícules en versió original sense subtítols.

La decisió ha estat aplaudida entre aquells contraris a regular l’ús d’internet com una mostra més de compromís d’un home que, tot i passar la setantena, augura com funcionarà la distribució del futur. La fórmula es basa en considerar inútil combatre la pirateria i, en canvi, aprofitar el trànsit de visitants que genera la consulta lliure de les obres per obtenir ingressos mitjançant publicitat. Un contemporani de Ken Loach, el divulgador Eduard Punset, ja comentava aquest model al darrer Fòrum Europeu d’Indústries Culturals, quan va aportar la dada que a Europa el 40% de la publicitat s’obté per mitjans digitals mentre que a Espanya representa només un 12%.

Sigui com sigui, ja que podeu gaudir-ne de forma gratuïta i legal, us recomanem visitar el canal i fer-hi un cop d’ull a l’obra d’un dels directors amb més contingut polític de l’escena europea. També de manera legal i gratuïta us podeu endur en préstec Pan y Rosas (B/DVD/27) a la Biblioteca de Dret o bé altres títols de l’autor disponibles al CRAI de la UB.