http://fotos.levante-emv.com/fotos/noticias/318x200/2009-08-08_IMG_2009-08-01_00.25.34__SV040DE001.jpg.jpgAvui us oferim una nova entrega dels nostres Juristes de manual. En aquesta ocasió us parlarem somerament del Dr. Juan Martín Queralt, catedràtic de Dret financer i tributari de la Universitat de València des de l’any 1981. Abans va ocupar la càtedra a la Universitat de Múrcia i va ser degà de la seva Facultat de Dret.

El Dr. Martín Queralt va ser Director General de Tributs de la Generalitat Valenciana i vocal del Consell per a la Defensa del Contribuent. Acadèmic de la Real Acadèmia Valenciana de Legislació i Jurisprudència, va rebre la medalla d’or dels Il.lustres Col.legis d’Advocats de València i Múrcia.

És autor de nombroses publicacions i membre dels consells assessors de diferents editorials i dels consells de redacció de diverses revistes especialitzades. Va ser director de Palau 14 : revista valenciana de hacienda pública, de la Revista iberoamericana de estudios tributarios i de Tribuna fiscal : revista tributaria y financiera (HEM. VIII-261). Destacarem, dins de la seva extensa bibliografia, alguns dels manuals més sol.licitats al taulell de préstec: Derecho tributario (TAULELL V/M/MAR), escrit conjuntament amb Carmelo Lozano Serrano i Francisco Poveda Blanco; Manual de derecho tributario : parte especial (TAULELL V/M/MAN), dirigit per Juan Martín Queralt, José Manuel Tejerizo LópezAntonio Cayón Galiardo; i l’obra col.lectiva Curso de derecho financiero y tributario (TAULELL V/M/CUR).

Aficionat al futbol (foto, esperem que ens perdoni però no hem trobat cap millor), el Dr. Martín Queralt fou membre de la junta directiva del València C.F. fins a la seva conversió en societat anònima i el primer president de la Fundació del club.