http://www.ub.es/aclt/img/12home.jpg?option=com_content&view=article&id=237&idev=44&temporada=4& lang=ca&idtipo=1&Itemid=39Encara hi sou a temps de veure al Teatre del Raval (C. Sant Antoni Abat, núm. 12)  l’adaptació d’Empar López de l’obra Dotze homes sense pietat, el drama judicial de l’autor nord-americà Reginald Rose en el qual es va basar el cèlebre film homònim de Sidney Lumet (12 Angry Men, 1957, que trobareu a la Biblioteca de Dret amb la signatura B/DVD/12) i, posteriorment, 12, la versió russa de Nikita Mikhalkov de la qual us vam parlar el juny de 2008. Les representacions, que van començar el 7 d’abril i que es perllongaran fins al 2 de maig, comencen a les 21 hores excepte diumenge, que ho farà a les 19.30 hores.

L’obra és molt recomanable per als estudiants de Dret, Criminologia o Psicologia per fer paleses les conseqüències del jurat popular com a eina democràtica i pel seu contingut psicològic. Llegim a la sinopsi: “Dotze persones que formen un jurat popular han de decidir la culpabilitat o innocència d’un jove de 18 anys acusat d’assassinat en primer grau: homicidi amb premeditació. En una sala annexa al jutjat, un sufocant dia d’estiu, la majoria del jurat vota per enviar el noi a la cambra de gas. Un dels membres intentarà convèncer la resta que existeix un dubte raonable i suficient com per canviar el veredicte”.

Els estudiants de la Universitat de Barcelona us podeu acollir avui i divendres a la promoció que rebaixa el preu d’entrada fins als 8 euros.