L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) ens ha demanat que fem difusió del cicle de conferències que ha organitzat els dies 28, 29 i 30 d’abril a l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la UB en Commemoració del 20è aniversari de la Caiguda del Mur de Berlín.

L’activitat està reconeguda amb un crèdit de lliure elecció (només vàlid per a llicenciatura). Per aconseguir-ho, cal assistir al 80% dels actes i redactar un full amb un resum i la vostra valoració personal del cicle, a més d’omplir un senzill test relacionat amb el tema.

Per inscriure-us o demanar més informació cal enviar un correu electrònic a l’adreça aepdret@gmail.com amb el vostre nom, cognoms, DNI i NIUB. No ho deixeu per demà: les places són limitades.

PROGRAMA

1a. Sessió (dimecres 28 d’abril): Sistema polític mundial

  • 11.00-12.30 hores. Nou panorama geopolític: estancament de les potències tradicionals i l’aparició de potències emergents (ponents: Jaume Saura i Gerardo Pisarello)
  • 17.00-18.30 hores. Hegemonia política i militar nord-americana en un món global (ponents: Carlos Taibo i Antoni Domenech)

2a. Sessió (dimecres 29 d’abril): Sistema econòmic mundial

  • 11.00-12.30 hores. Nou ordre mundial econòmic. El triomf definitiu del neoliberalisme? O model de crisi? De la crisi de 1973 a l’actual (ponents: Arcadi Oliveres i Joan Tugores)
  • 18.00-19.30 hores. Desmembrament del Bloc Socialista. Introducció del capitalisme salvatge als antics països de l’est (ponents: Ramon Torrent i Ramon Franquesa)

3a. Sessió (dimecres 30 d’abril): Crisi de l’esquerra-Taula rodona

  • 11.00-12.30 hores. Crisi d’idees i estratègies. Com ha respost l’esquerra al nou escenari mundial? (ponents: Josep Fontana, Miquel Candel i Jordi Mir)