http://www.olivierherrera.net/images/upload/vgsendra.jpgEl catedràtic de Dret processal de la UNED José Vicente Gimeno Sendra n’és autor de més d’un centenar de títols, manuals i comentaris sistemàtics sobre el procediment civil i penal, entre els quals destaquen Derecho procesal penal (PB/M/GIM), Lecciones de derecho procesal penal (PB/M/GIM), Derecho procesal civil (PA/M/GIM) i, per exemple, obres com Fundamentos del derecho procesal : jurisdicción, acción y proceso (PA/M/GIM), El recurso de amparo (NAe10/1, escrit conjuntament amb José Luis Cascajo Castro), El proceso de habeas corpus (PBe10/11) o Constitución y proceso (NAb20/34), i membre del consell de redacció de nombroses revistes especialitzades.

Va exercir l’advocacia després de doctorar-se a la Universitat de València. De l’extensíssim currículum del magistrat emèrit del Tribunal Constitucional, on va exercir des del 1988 fins al 1998, destacarem que va ser assessor del Ministeri de Justícia, representat del ministeri en diferents comitès del Consell d’Europa i membre de la secció especial de la Comissió General de Codificació per a la elaboració d’un avantprojecte de la Ley de enjuiciamiento criminal.

El Dr. Gimeno Sendra és president de l’Instituto Europeo de Ciencias Jurídicas Carlos V. Entre els guardons rebuts es troben la Cruz de Honor de San Raimundo de Peñafort i la Gran Cruz de Isabel La Católica i la Medalla al Mérito Constitucional.

Si teniu curiositat podeu llegir un perfil menys professional de l’autor en el següent enllaç.