http://1.bp.blogspot.com/_YVWAI1ucCMc/ShUojB3pp-I/AAAAAAAAAD4/N-Yx6Ie16LU/S240/ComputerCoffee.jpgNo us podeu imaginar la sorpresa que ens hem endut quan hem llegit en el programa d’una de les candidatures presentades a les Eleccions d’Estudiants 2010 penjat a les parets de la Facultat la següent proposta:

“Permetre l’accés de forma gratuïta des de fora del recinte universitari a través de la pàgina web de la biblioteca a les bases de dades tipus Westlaw, Vlex… Això permetria als estudiants obtenir tot el material necessari per a les assignatures de forma ràpida i sense costos addicionals. És important destacar que la Universitat Pompeu Fabra ofereix aquest servei als seus estudiants”.

I la Universitat de Barcelona, també. I tant que en podeu consultar les bases de dades des de casa. I de manera gratuïta, només faltaria. Només heu de configurar el vostre navegador per accedir al servidor proxy. En el post Accés a les bases de dades i revistes electròniques des de casa, publicat el mes de setembre en el Bloc de Dret, trobareu més informació sobre aquest tema i també en la pàgina del CRAI Accés als recursos electrònics des de fora de la UB, on s’explica com fer la configuració pas a pas.