La Comissió de Cultura de la Facultat de Dret de la UB, juntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Associació Catalana per la Pau, organitza el seminari Drets humans, una visió pràctica: el cas Colòmbia, una activitat reconeguda amb dos crèdits de lliure elecció als estudiants de la UB i coordinada per la professora Cristina Roy. Al díptic llegim que el seminari té com a objectiu “dissenyar un espai de coneixement del marc internacional de protecció dels drets humans. Per a això, lluny de reproduir el contingut, que del tema, puguin oferir assignatures ja presents a l’actual Pla d’Estudis, se suggereix el recurs a l’estudi d’un cas concret com és la situació de violació de drets humans a la República de Colòmbia. Al llarg del curs s’abordarà el marc regulatori internacional dels drets humans; la jurisdicció competent i l’eficàcia de les resolucions judicials; l’enjudiciament dels actes de violació dels drets humans; el conflicte terra-territori; i el règim de protecció internacional dels desplaçats i asilats.

Les sessions, que tindran lloc els divendres 9, 16 i 30 d’abril i 14 i 21 de maig, es realitzaran al Saló de Graus de la Facultat, de 16 a 20 hores. Entre els especialistes que hi participaran es troben els professors de la Facultat Jaume Saura, Algèria Queralt i David Bondia.

L’assistència és gratuïta i les places, limitades. Per tant, cal que prèviament us inscriviu trucant al 93 4024395 (de dilluns a divendres de 9 a 13 hores) o enviant un correu a l’atenció d’Ángel Garrido Pacheco a l’adreça electrònica dep-merca@ub.edu.

Consulteu el programa del seminari.