http://publipolemizando.files.wordpress.com/2007/12/udc-mi-hogar-nuestra-suiza.jpgL’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) ha organitzat l’acte La revolució té nom de dona: el feminisme avui en dia, en commemoració del Dia Internacional de la Dona. Hi participaran dos professors de la UB: Antonio Giménez, del Departament de Teoria sociològica, Filosofia del dret i Metodologia de les ciències socials, i Nuria Pumar, del Departament de Dret mercantil, del treball i la Seguretat social. L’acte tindrà lloc avui a les 13 hores a l’Aula 11 B. Ens escriu l’AEP:

“El reconeixement de la necessitat d’establir un dia per a la dona es va proclamar per primera vegada en la Conferència Internacional de Dones Socialistes celebrada a Copenhaguen (Dinamarca) l’any 1910, en homenatge a 140 dones joves que el mes de març de l’any 1909 van morir calcinades en una fàbrica tèxtil dels Estats Units, on treballaven en condicions infrahumanes.

El moviment feminista té una llarga trajectòria en la lluita per la igualtat de gènere i la inclusió de les dones en l’espai públic. Aquesta lluita encara té un llarg camí a recórrer i en aquest context és on apareix la conferència de dilluns, la necessitat de fer visible el conflicte i reflexionar sobre el seu futur (i present).

Els dos ponents intentaran donar una visió àmplia del moviment feminista parlant no només de les polítiques de gènere (com a polítiques públiques) sinó també com a moviment social”.