Fa uns dies vam rebre un correu de l’associació Enmedio on anunciaven que aquesta tarda, a les 20:00 hores, projectaran el documental Zizek!, realitzat per Astra Taylor i protagonitzat per l’eslovè Slavoj Zizek. Aquí en teniu una mostra.

Ho hem de reconèixer, nosaltres no coneixíem a Zizek tot i que a la Biblioteca de Dret podeu trobar una de les seves obres, Sobre la violencia: seis reflexiones marginales, i a la resta de biblioteques de la UB, moltes més. Què et pots imaginar quan et diuen que Zizek és l’Elvis de la teoria cultural? Quan tot i ser un famós conferenciant té tics i un marcadíssim accent? Quan el veus explicant des del llit què és la filosofia?

Evidentment, es tracta d’un provocador però, poca broma, perquè parlem d’un home que ha publicat més de 50 llibres sobre matèries que van des de la filosofia, el psicoanàlisi lacanià, la teologia, el cinema o l’òpera, a la política. Va ser candidat amb possibilitats a les primeres eleccions democràtiques a Eslovènia després de la fragmentació de Iugoslàvia. Creu que “la política és massa seriosa per deixar-la només als polítics” i per tant Zizek proposa destacar el rol dels intel·lectuals per arribar així a un públic més ampli.

Si en voleu saber més, aquesta tarda us esperen al carrer Palaudàries, 25-26, baixos (metro Paral·lel).