Si us agrada l’humor anglès no podeu deixar de veure In the loop, una comèdia àgil i actual que narra el conflicte entre les diplomàcies britànica i nord-americana motivat per unes declaracions desafortunades del Secretari d’Estat anglès per al desenvolupament internacional sobre una guerra que ambdós països estan a punt d’iniciar a l’Orient Mitjà.

El film, dirigit per Armando Iannucci i interpretat per Tom Hollander, Steve Coogan, James Gandolfini i Peter Capaldi, és una sàtira aguda i sense escrúpols de l’alta política internacional, en la qual els diàlegs es succeeixen amb un ritme trepidant. Veureu ministres ridículs, polítics i consellers ineptes, militars antibel.licistes i caps de comunicació sense pietat, gaudireu de malentesos i metàfores i trobareu moments divertits de debò.

Això sí, serà difícil que identifiqueu els paral.lelismes amb polítics reals si no és que hi aneu amb algú que visqui al Regne Unit o si no sou veritables experts en política britànica. Els documents que tenim a la Biblioteca no us diran el nom del polític conegut per deixar anar paraulotes a tort i a dret però sí que us poden aclarir l’estructura de les institucions de govern i les polítiques seguides en els darrers anys. La secció a visitar és NBc(GBR), a la tercera planta de la Biblioteca, on trobareu títols com The Oxford handbook of British politics, Blair’s Britain o British politics.

La pel.lícula es projecta en versió original als cinemes Verdi Park i Yelmo Cineplex Icària de Barcelona. I a l’Aribau Club doblada al castellà. Consulteu la cartellera per veure els horaris.