Quan el catàleg de les biblioteques del CRAI de la UB et dóna com a resposta un decebedor “no hi ha resultats”, encara pots posar en marxa mecanismes per aconseguir allò que busques. El primer pas és cercar al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (CCUC) i demanar el document mitjançant el préstec interbibliotecari. Però si no el trobes tampoc al CCUC, o penses que el document hauria de ser a les prestatgeries de la biblioteca de la teva facultat, és el moment d’omplir el Formulari de proposta de compra de llibres.

El formulari demana, en primer lloc, el teu nom i correu electrònic per poder fer-te saber si la sol.licitud ha estat acceptada. En segon lloc has de consignar les dades del document que demanes. Potser no coneixes tots els detalls. En aquest cas consulta la base de dades de llibres en venda a Espanya o bé busca a la pàgina web de l’editorial que publica el llibre. Un cop enviada la petició es comprovarà que el document no es troba a la col.lecció de la Biblioteca i es valorarà si té el nivell acadèmic propi d’una col.lecció universitària.

Animeu-vos a fer servir aquesta eina de comunicació amb la Biblioteca, la majoria de peticions són acceptades. Els documents, un cop transcorregut el temps necessari per completar el procés de compra i catalogació, es trobaran a la vostra disposició.