http://www.rojoynegro.info/2004/IMG/jpg/cartel-15d-2009.jpgEl passat 15 de desembre es van complir disset anys de l’assassinat de Pedro Álvarez, un jove de la barriada de la Verneda que va morir d’un tret al cap durant una discussió de trànsit a l’avinguda Catalunya de L’Hospitalet. En primera instància va ser detingut un policia nacional, José Manuel S.F., que va ser posat en llibertat dos dies després per manca de proves concloents. No es van practicar més detencions. La Plataforma Pedro Álvarez el considera culpable.

Any rere any amics i familiars de Pedro, encapçalats pel seu pare, Juanjo Álvarez, es manifesten i duen a terme diferents accions per recordar la memòria del jove de vint anys assassinat i reclamar justícia. La constància de la plataforma i de diverses agrupacions que lluiten contra l’oblit d’altres casos semblants han de merèixer la nostra atenció.

Un cas que paga la pena conèixer. A la xarxa hi trobareu les imatges de la darrera manifestació en record de Pedro Álvarez i de l’ofrena floral i de la col.locació d’una placa commemorativa aquest any on el jove va ser assassinat el 1992. En el web de la Plataforma Pedro Álvarez podeu veure el documental La justicia del poder, elaborat per DateCuenta sobre el cas. Més vídeos de denúncia de DateCuenta en el següent enllaç.