Des d’avui i fins el proper dissabte Santa Coloma de Gramenet acull el  I Festival Internacional de Cinema de Drets Humans. La finalitat del festival és la de promoure un fòrum de reflexió i debat que porti a primer pla la qüestió dels drets humans al món, a través de la representació artística continguda en la realització de films i vídeos de producció independent.

Durant quatre dies, els films seleccionats ens faran conèixer, no només violacions de drets humans, sinó també experiències individuals o col∙lectives en pro d’una societat més justa i democràtica, amb la finalitat de mostrar que els drets humans no són només un conjunt de normes i tractats sinó una forma de vida. En el marc de l’esdeveniment es realitzaran trobades entre el públic i els autors i activitats paral·leles,com les taules rodones Impunitat i jurisdicció universal, Desplaçats i drets humans i Finestra Unesco.

Entre la seva esplèndida programació trobareu pel·lícules com Crude, del  director Joe Berlinger (avui, a les 20:15 h.), on s’examina el cas conegut amb el sobrenom d’Amazon Chernobyl, un del més controvertits de la història, i que posa en joc el futur de la petrolera Chevron. La demanda interposada pels residents de l’Amazones equatorià contra Chevron, per contaminació de la selva amazònica, pot suposar 27 bilions de dòlars a l’empresa.