L’actualitat ens obliga a parlar-vos avui d’un altre homenatge. La Facultat de Dret recorda aquests dies al seu web la figura de Jordi Solé Tura: “El dia 4 de desembre s’ha produït el traspàs d’en Jordi Solé Tura. El professor Jordi Solé Tura va ser catedràtic de Dret Constitucional d’aquesta Facultat, de la que fou degà, i va tenir una participació molt activa i destacada en la vida acadèmica, política i cultural de la nostra societat, des de càrrecs i llocs molt diversos. La Facultat, juntament amb altres institucions, va retre homenatge a la seva trajectòria amb la publicació d’un llibre commemoratiu, just abans de l’estiu.”

El llibre al qual es fa referència és Estudios sobre la Constitución española: homenaje al profesor Jordi Solé Tura (NAa5(ESP)/177), dos volums estructurats en cinc apartats : constitució i constitucionalisme, institucions i ordenament, drets i garanties, organització territorial de l’estat i integració europea. Entre les diferents aportacions hi trobareu treballs dels professors de l’àrea de dret constitucional de la Facultat de Dret de la UB.

És habitual començar els llibres d’homenatge amb un primer apartat on es descriu la trajectòria acadèmica i personal de l’homenatjat. En aquest cas és Eliseo Aja qui s’encarrega de fer una semblança del professor Jordi Solé Tura entre les pàgines 21 i 49. No ens sorprèn, doncs, que sigui ell mateix qui signa l’article Honestidad intelectual y política, aparegut a El País el passat dijous. Però si el que voleu és aprofundir en el pensament de qui fou ponent de la Constitució espanyola, sempre és millor la lectura de les seves obres, que trobareu recollides al catàleg de la Biblioteca.