http://members.ii.net/~drmellis/alex-de-large1.jpgL’inefable actor britànic Malcolm McDowell interpreta a La taronja mecànica (A clockwork orange, 1971) d’Stanley Kubrick a Alex De Large, un jove melòman fascinat per la música de Beethoven, indomable, inquietant i ultraviolent. L’amoral Alex allibera la seva agressivitat per mitjà de baralles, pallisses i violacions, activitats que perpetra de nit en companyia dels seus drugos. Ja convertit en el reclús 655321 després d’assassinar una dona, Alex accepta sotmetre’s al tractament Ludovic, capaç d’eliminar els seus instints més baixos i violents, per recuperar la seva llibertat. Basada en la novel.la homònima del visionari Anthony Burgess, la pel.lícula reflexiona sobre la violència, la delinqüència juvenil i els tractaments inhibidors i sobre el sistema penitenciari i la reinserció dels presos.

Properament rebrem la novel.la per incloure-la en la nostra petita col.lecció de narrativa, ubicada a la primera planta de la biblioteca. Si us interessa el film també podeu llegir l’obra de José Manuel Ríos Corbacho La naranja mecànica : problemas de violencia y resocialización en el siglo XXI (I78/2).

Us deixem amb un tràiler del polèmic llargmetratge, nominat per l’Acadèmia de Hollywood a quatre guardons, inclòs el de millor pel.lícula, amb l’esperança que demaneu en préstec el vídeo (B/DVD/17) i el veieu a casa vostra o que gaudiu del film als cinemes Mélìès (c. Villarroel, núm. 102), en el qual s’està projectant aquests dies en versió original. Una recomanació dels vostres humils narradors.