http://2.bp.blogspot.com/_U9fOyeQpTuY/Rl4XSGuZBuI/AAAAAAAAAHg/VSPIQrLJrEM/s1600-h/libertad_prensa_2007.jpgSi busqueu al catàleg llibres que parlin de la censura de premsa, de l’accés a la informació, de la llibertat d’impremta o de la llibertat de premsa probablement no tindreu gaire èxit. Què fer aleshores? Si el resultat de la vostra cerca per matèria és decebedor us recomanem buscar al Thesaurus de la UB les mateixes expressions per esbrinar el terme que s’ha utilitzat per classificar els llibres sobre aquests temes. Un cop feta la cerca descobrireu que la matèria que la Biblioteca ha escollit per catalogar les obres que us interessen és Llibertat d’informació. Si busqueu ara al catàleg trobareu 334 obres i, si limiteu la cerca a la Biblioteca de Dret, descobrireu que aquí en tenim 187 títols.

Entre els llibres més recents trobem El derecho a la comunicación : un análisis jurídico-periodístico (NAb5/362) i Manual de derecho de la información (NAb5/307), ambdós de David Ortega Gutiérrez; Los límites de las libertades de expresión e información en el estado social y democrático de derecho (NAb1/192), d’Antonio Magdaleno Alegría; Derecho de la información (NAb5/171), de Luis Escobar de la Serna; Derecho español de la información (NAb5/272 i en línia a la base de dades vLex), de Lluís de Carreras i Serra; Lecciones de derecho de la información (NAb10/103), Joaquín Pablo Urías Martínez; Derecho de la información (NAb5/243), obra coordinada per Ignacio Bel i Loreto Corredoira; Il diritto all’informazione nell’Unione europea (Og1/233), de Maria Migliazza; o el recull de lleis Derecho de la comunicación (Oq12/L/12).

Pel que fa a la premsa escrita, tenim, entre d’altres, Los males de la imprenta : política y libertad de prensa en una sociedad dual (NBf15/184), de Demetrio Castro Alfín; Libertad de prensa y procesos por difamación (Qf9/28), de Santiago Muñoz Machado; o Los límites a la libertad de prensa en la Constitución española de 1978 (NAb10/2), de Marc Carrillo.

Trobareu la majoria dels llibres sobre la llibertat d’informació a la tercera planta, a l’apartat NAb (Drets i llibertats, a Dret constitucional) i també a l’Oq12 (Mitjans de comunicació. Telecomunicacions, a Dret administratiu).