http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=654891&idseccio_PK=1021Si hi ha un advocat mediàtic en aquests moments a Catalunya és sense cap mena de dubtes Pau Molins. Aquest reconegut penalista va cursar estudis de doctorat i màster en Dret penal a la Facultat de Dret de la UB entre els anys 1986 i 1988, i ha estat professor col·laborador de Dret penal a la UB i a la UPF.

Presideix el despatx Molins & Silva, encarregat de portar la defensa del “cas Millet“, una defensa que de moment ja ha aconseguit que el jutge desestimés la petició de presó preventiva de la fiscalia. Un cop coneguda la decisió del jutge Juli Solaz, Molins va aparèixer als mitjans de comunicació per tal d’explicar als no lletrats les condicions necessàries per a l’aplicació de la presó preventiva (entrevista a Catalunya Ràdio, part 1 i part 2 i entrevista al programa Àgora).

Podeu comparar les seves paraules amb la documentació de què disposem a la Biblioteca, aquella que es troba sota la matèria presó preventiva, a la secció Qd16 de la tercera planta.

La defensa de Millet vol guanyar credibilitat amb les seves aparicions públiques. De moment no sembla que ho aconsegueixi, al menys si llegim el comentari de Ferran Monegal a la seva columna d’El Periódico de Catalunya: “Després de considerar el jutge que Millet podia tornar a casa, el seu advocat, Pau Molins (germà de qui va ser dos cops conseller de Pujol), es mereix atenció immediata. Xavier Bosch el va entrevistar (Àgora, TV-3), i ell va dibuixar el seu defensat usant la tècnica del trompe l’oeil, o sigui, fent semblar el que en realitat no és. Hi va haver un moment molt bo, quan Bosch li va preguntar si tornararia el que havia robat. Molins va dir: «¡Ho farà! ¡Encara que hagi d’anar a viure a sota d’un pont!». ¡Ah! Aquest home no és un advocat, ¡és un humorista nat!“.