http://www.directe.cat/imatges/noticies/a-la-preso.jpgTV3 emet avui a les 22.25 hores Óscar i Quico i la Model, el quart capítol d’A la presó. Es tracta d’una sèrie documental de set capítols dirigida per Francesc Escribano i Helena Rodríguez que pretén acostar diverses històries humanes que tenen la presó com a denominador comú. Per fer-ho realitat, un equip de la televisió autonòmica va haver de treballar durant el darrer any gravant als onze centres penitenciaris de Catalunya, que presenta un dels índexs de població penitenciària més alts d’Europa. La filmació, espontània i poc intervencionista, potencia l’autenticitat dels protagonistes i de les seves vivències.

El programa d’avui abordarà les històries d’Óscar, que porta divuit anys a la presó i li resten disset més al mòdul 1 de Quatre Camins; del seu germà petit Quico, que també fa deu anys que està a la presó; i de Jesús, un funcionari de vigilància, una de les quatre mil persones que s’encarreguen de vigilar i treballar per la reinserció dels interns, que ens parlarà de les condicions dels presos a la tercera galeria de la Model. Per primer cop una càmera de televisió ha pogut gravar el dia a dia en la Model de Barcelona.

Segons el web de la sèrie, el seu objectiu és “donar resposta a preguntes com quin és el funcionament d’un centre penitenciari, com és el dia a dia d’una institució tan complexa i especial, com se sent una persona que hi entra per primera vegada, com ha arribat a aquesta situació, quina és la seva relació amb el món exterior, com ho viuen les famílies, com es viuen els diferents graus de règim penitenciari i quins sistemes de reinserció hi ha”.

Podeu veure els tres programes emesos anteriorment en el següent enllaç.