llibresvoladorsJa sabeu que des de qualsevol de les biblioteques del CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació) de la UB podeu fer que us arribin els llibres que es troben a altres biblioteques de la UB? I també els podeu retornar a qualsevol de les 19 biblioteques que integren el CRAI.

Posem per cas que estic a la Biblioteca de Dret i consultant el catàleg he vist un llibre que m’interessa que es troba a la biblioteca del Campus de Mundet. Faig la petició al taulell de préstec i al cap de dos dies m’avisen que ja puc recollir el document. El tinc a casa un temps i quan arriba la data de devolució resulta que aquell dia no haig d’anar a la Facultat. Cap problema, com que visc al centre, a prop de la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història, el retorno allà.

Penseu que el CRAI de la UB és com un d’aquests grans magatzems que permeten comprar a un dels seus centres i tornar la mercaderia si no quedes satisfet, a qualsevol altra de les seves seus. Això si, els llibres voladors són només una metàfora, en realitat els porta cada dia una furgoneta que s’encarrega de comunicar les diferents biblioteques.