http://wpcontent.answers.com/wikipedia/commons/thumb/b/b0/TrumanCapote1959.jpg/200px-TrumanCapote1959.jpgJa toca parlar d’A sangre fría (B/N/CAP, In Cold Blood), el clàssic de 1966 de Truman Capote, tal com us vam prometre en el post dedicat a la casa dels horrors de Gloucester.

En aquesta obra l’autor de Nova Orleans, després d’un llarg i minuciós treball de documentació durant el qual es va haver d’entrevistar amb els protagonistes reals de la història i va acompanyar la policia en la seva investigació, va escriure la crònica novel.lada de l’assassinat dels quatre membres de la família Clutter a la seva granja de Holcomb, un petit poble de Kansas, el novembre de 1959. Va col.laborar en les entrevistes la seva amiga Harper Lee, autora de Matar un ruiseñor, obra que també vam tractar al bloc. De la mateixa manera, Capote va parlar en el corredor de la mort amb Dick Hickock i Perry Smith, autors d’un crim bastant absurd a la vista del botí ridícul obtingut, fet que el va permetre perfilar rigorosament la personalitat d’ambdós psicòpates. Capote va qualificar el seu experiment de «non fiction novel», un nou gènere, segons ell, a mig camí entre la literatura i el periodisme. La novel.la el va consagrar com a un dels grans autors de la literatura nord-americana del segle passat.

El mes passat la biblioteca va incorporar a la seva col.lecció el DVD del film homònim (B/DVD/73), una producció de 1967 dirigida per Richard Brooks i protagonitzada per Robert Blake, Scott Wilson i John Forsythe. La pel.lícula, fidel a l’esperit de la novel.la original, va ser filmada en blanc i negre en els escenaris naturals on va succeir el drama. El guió adaptat de Brooks permet a l’espectador conèixer el que va passar a Holcomb i, a més, el fa reflexionar sobre l’aplicació de la pena de mort als assassins dels Clutter. Director, banda sonora, fotografia i guió adaptat van ser nominats pels acadèmics de Hollywood malgrat que la pel.lícula no va rebre cap dels premis.

En resum, un llibre de lectura obligada i un film de visió imprescindible. Només cal que decidiu l’ordre per fer-ho.