http://ecx.images-amazon.com/images/I/51VJJG6P54L._SL500_AA240_.jpgAquest estiu un dels nostres lectors més fidels va donar a la biblioteca el llibre Introduction au droit martien : [le premier roman juridique] (B/N/LED), de Philibert Ledoux, una novel.la que combina amb humor i intel.ligència la ciència-ficció i la metodologia jurídica.

Philibert Ledoux, el professor de dret que protagonitza la novel.la (escrita en realitat per l’advocat i professor universitari Hervé Croze), explica en el seu diari el viatge que el porta al planeta Mart. Durant el viatge comença la redacció dels primers capítols del seu manual de dret sobre les institucions públiques marcianes, la família o el dret mercantil. Lògicament, l’autor inventa un sistema jurídic molt particular el qual, a més d’establir si els planetes són mobles o immobles o les condicions sota les quals un es pot menjar els seus propis fills (i altres qüestions igualment interessants del dret marcià), ens serveix per conèixer una mica més la legislació francesa.

Segons l’editor, l’obra és una veritable iniciació a la metodologia i als grans problemes jurídics i, per això, la lectura del llibre de Ledoux-Croze és molt recomanable per als estudiants de dret. I també, val a dir-ho, per als juristes joves d’esperit.