Final de festa a Europa. Aviat ens tocarà tornar a treballar però abans fem una parada a Geòrgia i sortim a buscar un bon local per ballar al carrer Perovskaia de Tbilisi. Celebrem així que hem passat un estiu fantàstic. A la pista de ball sona We don’t wanna put in… o potser… We don’t wanna Putin? Ens diuen que aquesta confusió va ser el motiu de la desqualificació de la cançó com a candidata al concurs d’Eurovisió 2009. Ja sabeu com són d’elaborades les lletres de les cançons d’Eurovisió, així que no creiem necessari torturar-vos amb la lletra sencera, només citarem el fragment de la disputa:

We don’t wanna put in  /  No hi volem participar  (no volem Putin)
The negative move,  /  El moviment negatiu,
It’s killin’ the groove.  /  Està matant el ritme.

La referència a Putin s’ha d’entendre en el context de les cicatrius que va deixar el conflicte bèl·lic entre Geòrgia i Rússia arran dels intents separatistes d’Ossètia del Sud i Abkhàzia el mes d’agost de l’any passat. La tensió encara és forta i no es descarten nous conflictes si no millora la situació dels refugiats i es depuren responsabilitats pels diferents crims de guerra comesos durant el conflicte, segons cita Amnistia Internacional.

Recordem que el concurs d’Eurovisió 2009 va tenir lloc a Rússia. L’organització russa no va dubtar que la cançó georgiana feia esment d’un tema polític i amb el reglament del concurs a la ma, que prohibeix els referents polítics a les lletres, va proposar a Geòrgia que canviés el contingut. El país caucàsic va decidir retirar-se del concurs, a diferència del que va fer el Chiquiliquatre quan va retocar la lletra del Chiki chiki per evitar fer esment del rei o d’Hugo Chávez.