La XXVI edició de la Universitat d’Estiu d’Andorra, que tindrà lloc al Centre Cultural i de Congressos Lauredià de Sant Julià de Lòria del 24 al 28 d’agost, estarà dedicada als malentesos culturals entre l’Islam i Occident en el context geopolític de després de l’11-M. En el curs El món: un mosaic de cultures. Divergències o valors comuns? participaran experts de renom internacional per tractar d’aprofundir en el coneixement de l’Orient Mitjà i dels conflictes que pateixen aquests territoris des de fa decennis. Llegim al web de la Universitat que “es contextualitzaran de manera pluridisciplinària els reptes actuals de la geopolítica internacional, tot analitzant l’herència de l’època colonial i les seves conseqüències, els interessos econòmics i estratègics en joc, el fenomen del terrorisme internacional, el paper de la religió i dels mitjans de comunicació, així com els malentesos culturals que es generen entre l’Islam i Occident”.

Les conferències començaran a les 18 i es perllongaran fins a les 21.30 hores. Els ponents (entre els quals trobem Juan Goytisolo, president de la Universitat d’Estiu d’Andorra, Gilles Kepel, Fred Halliday, Georges Corm i Juan Díez Nicolás) també tractaran els temes en el marc d’altres activitats alternatives, com ara Els Esmorzars de la Universitat d’Estiu i El cafè tertúlia de la Universitat d’Estiu.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que s’inscriguin i que participin al 80% del conjunt de les conferències. El curs, de 25 hores, és susceptible de ser reconegut amb crèdits de lliure elecció.

Més informació sobre el programa i la inscripció en el web de la Universitat d’Estiu d’Andorra.