http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/07_02/taserPolDM1907_468x385.jpgAhir vam llegir que un agent de Travis (Texas) va disparar una descàrrega elèctrica contra una dona de 72 anys. El mes de març un adolescent nord-americà va morir després de rebre les descàrregues d’una pistola Taser de la policia de Bay City. La mort del ciutadà polonès Robert Dziekanski a l’aeroport de Vancouver ja havia sacsejat l’opinió pública el novembre de 2007. Malgrat que l’Alt Tribunal de Justícia de British Columbia va establir que l’arma Taser no va ser la causant de la mort de Dziekanski, el trist incident va provocar que moltes veus s’alcessin contra l’ús d’aquestes pistoles.

Amnistia Internacional dubta des de fa temps que les armes Taser siguin segures i ha demanat els governs que només s’utilitzin quan existeixi perill per a la vida. Segons el seu informe de desembre de 2008 USA : less than lethal? : the use of stun weapons in US law enforcement (el podeu llegir en anglès en el següent enllaç), les descàrregues de les Taser van matar 334 persones en vuit anys. L’estudi incideix en el fet que el 90% d’aquestes persones estaven desarmades. Els forenses dictaminaren que les Taser van ser la causa o factor contribuent en, al menys, 50 morts. En molts dels casos, van ser sotmeses a perllongades descàrregues, quan l’actuació recomanada és de només cinc segons.

Si us interessa el tema, podeu consultar:

També us recomanem que li féu una ullada a la sentència núm. 80/2005 de 7 de febrer de l’Audiència Provincial de Màlaga (Secció 3a) (Marginal JUR 2005\145698 a la base de dades Westlaw Aranzadi).