Les propostes dels principals partits han monopolitzat l’espai dels diferents mitjans de comunicació (i de les nostres bústies) durant les darreres setmanes. I és que, com ja sabeu, aquest diumenge es celebren les eleccions europees i molts de vosaltres possiblement ja tindreu decidit el vostre vot. Si no és així o si ja en teniu prou de l’ús dels Falcons o dels vestits a mida dels nostres polítics, us facilitem l’enllaç del web Elecciones al Parlamento Europeo 2009 del Ministeri de l’Interior dedicat a les candidatures proclamades. En trobareu de ben curioses: propostes dels descontents, dels més idealistes, algunes més minoritàries, etc.

Els noms dels partits són prou eloqüents i ens permeten saber fàcilment quines són les seves principals preocupacions. Així, tenim Iniciativa Feminista (iF), que vol “superar les estructures patriarcals que mantenen a […] les dones en arcaiques i injustes condicions de desigualtat cultural, educativa, econòmica, social i política”, el Partido Familia y Vida (PFyV) que pretén “defender la familia y la vida en el ámbito del poder legislativo, es decir, crear el marco jurídico en el que estos dos valores se encuentren protegidos”, el Partido Antitaurino Contra el Maltrato Animal (PACMA) que vol “promover los valores que realmente cuentan, el respeto por el medioambiente, los animales y las personas, en el que los animales sean considerados como seres con capacidad de sentir que se ven afectados al igual que nosotros por el trato al que les sometemos” o Por Un Mundo Más Justo (PUM+J) entre els objectius del qual trobem “erradicar la pobreza extrema y el hambre; lograr la educación primaria universal; promover la igualdad de género y el empoderamiento de la mujer; o reducir la mortalidad de los niños menores de cinco años […]”.

Com sempre que s’apropen les eleccions, us recordem que a la biblioteca podeu consultar les monografies sobre partits polítics a la tercera planta (NBf5). Dins d’aquest epígraf trobareu les obres agrupades per països. Val a dir que us serà difícil trobar res, a hores d’ara, sobre els partits dels que us hem parlat avui al bloc!