http://1.bp.blogspot.com/_0WzY4KcogRc/Rn-9rEiLTeI/AAAAAAAAAEk/VDFQTPFiP-k/s400/pregonero_big.jpgLa secció Anecdotario de Lex Nova : la revista sovint ens proporciona estudis curiosos que paga la pena llegir. No fa gaire ja us vam parlar de Las reliquias de nuestro ordenamiento i avui volem ressenyar l’article Por orden del señor alcalde, se hace saber…, també d’Amparo Pérez Simarro, publicat a les pàgines 34 i 35 del número 54 de la revista.

L’autora menciona originals bans municipals que tracten sobre qüestions menors o de caràcter instrumental o que parlen de mesures puntuals i urgents per preveure els danys causats, per exemple, per una catàstrofe. Entre els casos citats destaca el ban que prohibia els veïns de Villanueva de Tapia (Màlaga) posar-se malalts per la tarda, els caps de setmana i els festius, el que prohibia morir els veïns de Lanjarón (Granada) per la falta d’espai al cementiri local o el que sancionava els que utilitzessin el wàter o el detergent a la rentadora a la població d’Illora (Granada).

Pérez Simarro també parla d’algunes ordenances municipals igualment sorprenents. Trobareu les ordenances, així com la resta de l’article, en línia en el següent enllaç.