Hoy comienza una nueva vida para vosotros, vais a dedicar todo vuestro tiempo a convertiros en defensores de la ley“. Amb aquesta frase, més pròpia de l’inici d’un capítol de la sèrie Fama que d’un professor universitari, s’adreça Vicente (Tristán Ulloa) als nous estudiants de dret. El professor protagonista d’Un buen hombre, tot i que demana els estudiants una “solidez moral intachable“, descobrirà en el decurs del thriller dirigit per Juan Martínez que la moralitat és un assumpte més de grisos que de blancs i negres.  

Vicente, conservador i catòlic, patirà un gir dramàtic a la seva vida després de presenciar com el seu amic i mentor Fernando (Emilio Gutiérrez Caba) mata la seva dona. Ha de delatar al seu amic? El dilema d’aquest aspirant a catedràtic de dret és la base d’una pel·lícula amb molta intriga i més ganes d’entretenir que de filosofar sobre el bé i el mal.  

Un buen hombre es podria haver filmat a les aules de la Facultat de Dret de la UB, però el director va triar Galícia per donar-li un to nòrdic i plujós que afavorís l’atmosfera de misteri que requereix una història sobre un assassinat no resolt. Veureu, doncs, la Facultat de Dret de la Corunya, inclosa la seva Biblioteca. Consulteu aqui els cinemes on es projecta a Barcelona.