http://farm1.static.flickr.com/150/356217080_c992878748.jpgUn lector ens ha suggerit per al bloc l’interessant article Las mentiras sobre el primer condenado en España por lucrarse con enlaces a P2P al web Blogoff, en el qual s’analitza el cas de Kuve, webmàster d’infopsp (teniu una breu explicació de les xarxes P2P en el següent enllaç). Llegim en el post que l’acusat es va declarar culpable i va reconèixer que la finalitat darrera de la seva pàgina era el lucre personal. Una decisió que pot sorprendre si tenim en compte que a Espanya només existeix delicte si es dóna simultàniament la comunicació pública no autoritzada d’una obra i l’ànim de lucre en la seva difusió. En conseqüència, la conducta de Kuve, segons Blogoff, no podia ser considerada delictiva ja que en la seva actuació només es donava una d’aquestes circumstàncies. Els casos Sharemula, EliteDivx, IndiceEdonkey i Emule24horas van ser sobreseguts, abans, per idèntic motiu.

L’advocat David Bravo, reconegut especialista en propietat intel.lectual i dret informàtic, suggereix que el webmàster podria haver acceptat la sentència de conformitat per la via penal per evitar un nou plet per la via civil i la possible indemnització a la qual hauria de fer front. Suposició que confirma el mateix afectat en la entrevista que podeu llegir a Espacio fílmica.

Divendres passat, però, un tribunal suec va condemnar a un any de presó els quatre administradors de The Pirate Bay, el major portal d’enllaços P2P del món. El debat continua obert.