http://www.fundacioernestlluch.org/img_items/galeria/normal_Eulalia22.jpgAvui tenim una doble proposta cultural per a la Setmana Santa. En primer lloc, les Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, núm. 107) acullen, fins al 14 de juny, l’exposició itinerant Ernest Lluch, l’esforç per construir un país. L’objectiu de la mostra, que va ser inaugurada el 2007 a Madrid i que acabarà a Vilassar de Mar (on va néixer l’economista, historiador i polític), després de passar per Saragossa, Donosti, Santander i Vitòria, és divulgar l’obra, les idees i els compromisos socials del professor Ernest Lluch. L’exministre socialista de Sanitat i Consum (de 1982 a 1986) i catedràtic d’Història de les doctrines econòmiques a la Universitat de Barcelona, docent també a les universitats de Madrid i València i autor de nombrosos estudis i articles, va ser assassinat per ETA el 21 de novembre de 2000 al garatge de casa seva, prop del Camp Nou, quan tornava de la Facultat d’Econòmiques.

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Ernest Lluch, es divideix en cinc àmbits: Una vida de compromís, Professor Lluch, Polític atípic (Ernest Lluch es va dedicar sobretot a la política entre els anys 1977 i 1989), Escola de ciutadania, i en darrer terme un cinquè espai que s’exhibeix al jardí i que fa referència als seus territoris (és a dir, Catalunya, Aragó, Euskadi, País Valencià, Santander i Madrid). Podeu consultar el catàleg de l’exposició en el següent enllaç.

En segon lloc, teniu a la Sala 3 del Palau Robert, també fins al juny, l’exposició La immigració: aquí i ara, una mostra impulsada per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya que pretén reflexionar sobre el fet migratori, el gran fenomen social de la nostra època. La mostra es divideix en cinc àmbits: El món es mou, Catalunya a cops d’immigració, Veus, Junts i I demà?