El web de la Xarxa Vives d’Universitats emetrà demà en directe, a partir de les 12.30 hores, la final de la V Lliga de Debat Universitari. Al mateix web podeu veure els vídeos de les finals dels altres anys.

Segons llegim a les bases de la competició, convocada per la Xarxa, l’objectiu de la Lliga és “fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal”.

Han participat a la competició, celebrada a Alacant del 25 al 28 de març, un total deu equips que han hagut de polemitzar sobre el tema La globalització aporta millores substancials en la qualitat de vida de les persones? Les universitats que competeixen són: Universitat d’Alacant, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Jaume I, Universitat de Lleida, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Politècnica de València i Universitat Ramon Llull.

L’equip de la UB, guanyador en dues de les quatre edicions disputades, està format per tres alumnes de la Facultat de Dret (Jesús Flores, Yvert Maldonado i Hind El Atiki), Bruno Franganillo (capità de l’equip i estudiant de Filosofia) i Onofre Pouplana (de Biblioteconomia). Pouplana ja es va proclamar campió amb la UB en la darrera edició de la Lliga.

El premi per a l’equip guanyador és de 2.500 euros, mentre que el finalista rebrà 1.200 euros. També hi hauran guardons honorífics per al millor orador i per al millor equip de la competició en opinió dels participants.