http://www.senado.es/legis1/senadores/fotos/S1100.gif
Manuel Broseta Pont (Banyeres de Mariola, Alacant, 1932-València, 1992) és l’autor del Manual de derecho mercantil, obra que va ser publicada per primer cop el 1971 i que continua sent imprescindible en les universitats espanyoles en les seves darreres edicions actualitzades pel catedràtic de dret mercantil de la Universitat Jaume I Fernando Martínez Sanz. L’extensa bibliografia del Dr. Broseta és tan difícil de resumir com el seu currículum.

Abans d’aconseguir la càtedra de mercantil en la Facultat de dret de la Universitat de València, de la qual va ser degà als anys setanta, va ser professor de la Universitat de Madrid. Membre de l’Acadèmia Valenciana de Legislació i Jurisprudència, president de l’Asociación Española para la Defensa de la Competencia, cavaller de la Légion d’Honneur, va fundar i ser membre del consell de redacció de revistes jurídiques com la Revista de Derecho Mercantil o la Revista General de Derecho.

El professor Broseta va interrompre l’exercici professional i l’activitat acadèmica per dedicar-se a la política. Fou membre de la Unión de Centro Democrático (UCD) i senador electe per València entre 1979 i 1982. Va ocupar la Secretaria d’Estat per a les Comunitats Autònomes de 1980 a 1982 i va intervenir en la discussió parlamentària de l’Estatut de la Comunitat Valenciana. Abans de donar el salt a la política estatal havia participat activament en la política valenciana en prendre part en la creació de la Junta Democràtica del País Valencià i de la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià.

El dia 15 de gener de 1992 va ser assassinat per ETA a València quan es dirigia a fer classe. El mes de juliol va néixer la Fundación Profesor Manuel Broseta en memòria del jurista. El 1995 es van publicar els Estudios de derecho mercantil en homenaje al profesor Manuel Broseta Pont, en tres volums.