http://images.inmagine.com/168nwm/photodisc/pdil087/pdil087024.jpg“Hoy es uno de esos días en los que se nota una tensión extraña aquí dentro. Se nota que ha pasado algo, o que va a pasar. Normalmente, cuando se respira esa sensación, es porque nada bueno sucederá. En esos momentos, suelo pensar que me gustaría estar en otro lugar, porque aunque la cosa no vaya conmigo, puede ser que afecte a alguien cercano a mí. Entonces, quieras o no, ya tengo un problema. Esas situaciones se sabe cómo empiezan, pero no cómo acaban. Seguramente, terminas con más problemas de los que ya tenías” (Amigos tras las rejas)

Llegíem al web del professor de la Facultat de biblioteconomia i documentació Jorge Franganillo les possibilitats que ofereix la xarxa als reclusos com a eina per difondre aficions i inquietuds, el propi pensament, en definitiva, i intercanviar idees amb persones que no tenen res a veure amb el món penitenciari. Segons l’autor, alhora que els reclusos mantenen els seus blocs, “augmenten el seu interès en l’aprenentatge, obren camins efectius de participació, i proporcionen noves perspectives dins i fora de la presó”. I afegeix que “els reclusos tenen en Internet i en la biblioteca dos instruments vàlids per a la seva promoció cultural i el seu desenvolupament personal, perquè els poden millorar les condicions amb les quals afrontaran la normalització social”

És molt recomanable donar-li un cop d’ull als blocs que van néixer del taller de dinamització cultural sobre bitàcoles organitzat al Centre Penitenciari de Joves de Barcelona pel punt Òmnia, la biblioteca del centre i la Facultat de biblioteconomia i documentació de la UB l’estiu de 2006 i que encara són actualitzats de manera regular: Amigos tras las rejas (creat per Michael i Álex), Consejos para JASP (Carlos), Dominicanízate (Yoskairo), Memorias cautivas (José Luis) i Mundo de Colores (Domingo). Des de Bloggers desde prisión podeu veure altres blocs creats durant l’experiència que han deixat d’actualitzar-se per un motiu o un altre.  

La iniciativa va rebre el Premi IGC Ciutat del Coneixement 2007 i el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació 2007.