http://www.tribunalconstitucional.es/tribunal/images/Ponce.gifNingú amb tant de prestigi com a jurista, ni amb una obra tan extensa, fonamental, ni amb uns cognoms tan rotunds com els del professor Luis Díez-Picazo y Ponce de León (Burgos, 1931), pot definir-se com “un modesto profesor de provincias” sense caure en la modèstia o la ironia. Díez-Picazo és molt més que això que diu. Com a docent, ha impartit classes a les universitats de Santiago de Compostela, de València, Complutense i Autònoma de Madrid i és doctor honoris causa per les universitats Carlos III de Madrid, de Màlaga i de València (podeu veure el vídeo de l’acte). El professor de províncies, a més, va ser magistrat del Tribunal Constitucional entre 1980 i 1989 i és president de la secció de dret civil de la Comissió General de Codificació, membre de l’Acadèmia Europea, acadèmic de número de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació des de 1987 i també de les institucions corresponents del Perú i l’Argentina.

Luis Díez-Picazo ha combinat l’activitat docent amb la publicació dels seus treballs i l’exercici de l’advocacia (el despatx Díez-Picazo Abogados fou fundat el 1963). Ha escrit sobre gairebé tots els temes del dret civil (consulteu la seva bibliografia, on destaquen llibres cabdals com Fundamentos del derecho civil patrimonial o Sistema de derecho civil, escrit juntament amb Antonio Gullón Ballesteros), sense deixar de banda obres menys nuclears sobre teoria general del dret. El professor Díez-Picazo també és director de l’Anuario de Derecho Civil.

A la quarta planta trobareu els quatre volums que componen els Estudios jurídicos en homenaje al profesor Luis Díez-Picazo (R80/58).