Eduardo Garcá de EnterráAvui dedicarem aquest espai al professor Eduardo García de Enterría, autor, juntament amb Tomás Ramón Fernández, del Curso de derecho administrativo, un dels clàssics del dret administratiu. Resumir l’obra d’aquest jurista nascut a Ramales (Cantàbria) el 1923, membre de número de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació i de la Real Acadèmia Espanyola, en unes poques línies no és gens fàcil.

L’obra científica de García de Enterría, antic alumne de la Universitat de Barcelona, es considera punt de referència cabdal en el dret públic espanyol. Catedràtic emèrit de la Universitat Complutense de Madrid, on va ocupar el càrrec de director del Departament de dret administratiu, és doctor honoris causa per quinze universitats d’Espanya, Europa i Iberoamèrica. També fou catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Valladolid i lletrat del Consell d’Estat, a més del primer jutge espanyol nomenat al Tribunal Europeu dels Drets de l’Home (des del 1978 fins al 1986).

El seu treball ha estat reconegut amb diferents premis, com ara el premi Pelayo, l’Alexis de Tocqueville de l’Institut Europeu d’Administració Pública i el Príncep d’Astúries en Ciències Socials el 1984. Paral.lelament a la seva activitat acadèmica, García de Enterría ha participat en nombroses comissions legislatives. La influència de la seva doctrina és patent en la Constitució de 1978 o en el projecte de Constitució Europea, on va formar part del comitè que va redactar l’informe sobre drets civils i socials.

És director de la Revista de administración pública i de la Revista española de derecho administrativo.