http://www.digibis.com/bivida/img/Lacruz.jpgQui més qui menys, gairebé tothom s’ha adreçat alguna vegada al taulell d’informació i préstec per demanar, com si es tractés d’un vell conegut, el Santamaría Pastor, el Lacruz, l’Albaladejo, l’Uría, el Mir Puig o el Ferreiro, un seguit de manuals clàssics recomanats any rere any pels professors de la facultat i que tant estudiants com docents i bibliotecaris anomenen pels cognoms dels seus autors. Creiem que pot ser interessant conèixer una mica més a algun d’aquests juristes i per això avui li dedicarem unes línies al professor José Luis Lacruz Berdejo
 
L’extensa obra de Lacruz Berdejo (1921-1989), considerada fonamental per al desenvolupament de la doctrina civilista espanyola de la segona meitat del segle XX, abasta gairebé tots els grans camps del dret civil. Els seus Elementos de derecho civil, tan ben coneguts pels universitaris espanyols, esdevenen un dels grans manuals que han sobreviscut el seu autor.

El professor Lacruz Berdejo, catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostel.la i de la Universitat Complutense de Madrid i degà de dret de la Universitat de Saragossa, va simultaniejar el món acadèmic amb l’exercici professional de l’advocacia. Destaca la seva aportació als drets forals i, concretament, a l’aragonès. La creació el 1990 de la Càtedra de dret aragonès José Luis Lacruz Berdejo de la Universitat de Saragossa, l’edició el 1992 dels Estudios de derecho civil en homenaje al profesor Dr. José Luis Lacruz Berdejo i, des del 2004, dels Cuadernos Lacruz Berdejo, consultables en línia, no són més que tres mostres del reconeixement del món jurídic a la seva dedicació.